HN 001

Interessante pagina’s in het Nederlands over de Canarische Eilanden

0

Er bestaan heel wat websites die je kunt bezoeken als je geïnteresseerd bent in de Canarische Eilanden. De meeste daarvan zijn in het Spaans, Engles of in het Duits. Maar er zijn inmiddels, na alweer bijna 20 jaar internet ook heel wat Nederlandse pagina’s.

Wij zetten de interessantste op een rijtje. Mocht je een goede kennen die wij hier missen, laat het ons dan weten via een Meer >

Happy in Agaete!

0

Pharell Williams riep mensen in de hele wereld op om op zijn deuntje een blije video te maken. En dat is in Agaete niet zo moeilijk. Zie hier onze eigen versie van “Happy”, waar mensen uit het dorp lekker vrolijk dansen op enkele van de mooiste plekjes in de vallei van Agaete:

Nieuwste Canarische Eilanden promotie: Leef weer op!

0

De Canarische Eilanden hebben samen het nieuwste plan van aanpak gepresenteerd. De eilanden worden de komende drie jaar als een bestemming ‘verkocht’ waar je dankzij het uitstekende weer alles kunt doen waar je maar zin in hebt, waardoor je weer helemaal jezelf wordt.

Hier is de video:

Twee nieuwe motto’s:

“U moet naar de Canarische Eilanden komen”

“De Canarische Eilanden, de breedtegraad van Meer >

Zonvakantie op Gran Canaria

Run op vakanties naar de zon

0

Nederlanders zijn de kou zo beu dat ze de meivakantie massaal aangrijpen om lekker de zon op te zoeken.

Zonvakantie op Gran Canaria

Het aantal boekingen voor zonbestemmingen is op dit moment zo’n 30 procent hoger dan vorig jaar, blijkt uit cijfers van de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) woensdag.

Vooral Turkije (plus 41 procent), Spanje (plus 25 procent) en Frankrijk Meer >

Eindhoven Airport

Recordaantal passagiers voor Eindhoven Airport

0

Eindhoven Airport zag in 2012 een recordaantal passagiers. In totaal reisden 2,98 miljoen mensen via de luchthaven, een groei van 13 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Eindhoven Airport

Dat maakt de luchthaven maandag bekend. De lijndiensten zagen het aantal passagiers met 14 procent toenemen naar 2,80 miljoen. De groei is voor een belangrijk deel te danken aan een toename van het Meer >

Dia en la playa-026

Kerst 2012 op Gran Canaria

0

Aangezien het al dagen regent in Nederland en België dachten wij dat jullie het wel leuk zouden vinden als we lieten zien hoe wij bijvoorbeeld gisteren, zondag 23 december hebben besteed:

[Show as slideshow] Meer >

Orka Morgan

Morgan blijft voorlopig nog in haar orkazwembad op Tenerife

0

De verhuizing van orka Morgan van het Dolfinarium in Harderwijk naar Loro Parque, een park in Tenerife, was niet onrechtmatig.

Dat heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald. De zaak was aangespannen door de Orka Coalitie, een verbond van dierenactivisten, die wilde dat het dier in de natuur zou worden vrijgelaten.

Orka Morgan

 

Morgan werd in 2010 ernstig verzwakt aangetroffen in de Meer >

Orka Morgan

Gaat orka Morgan Tenerife verlaten?

1

Activisten uit de hele wereld waren gisteren in Amsterdam waar de bodemprocedure begon over orka Morgan. Want nog steeds is onzeker of Nederland de ooit halfdood uit de Waddenzee geredde orka had mogen ‘weggeven’ aan een pretpark op Tenerife. Zelfs de beroemde trainer van orka ‘Free Willy’ Jeff Foster was gisteren aanwezig in de rechtbank in Amsterdam. Zijn orka Keiko, die ooit door IJslanders Meer >

Gran Canaria Agenda

Nieuw op de site: de Gran Canaria Agenda!

1

Gran Canaria Agenda

In samenwerking met andere websites kunnen we de Gran Canaria Agenda presenteren op onze site. Via een maand kalender kun je zoeken naar evenementen op bepaalde dagen, of je kunt eronder gewoon een lijst bekijken met wat er zoal te doen is vanaf vandaag.

Regent het? Goed plan om even onze agenda te bekijken.

Hieronder meteen een werkende kalender, om vast te oefenen. Maar via Meer >

Maspalomas strand, met duin

Reis boeken in buitenland voordeliger

3

Het boeken van reizen via Duitse of Belgische reisorganisaties in plaats van Nederlandse kan in sommige gevallen honderden euro’s voordeel opleveren.

Wandelen op dit strand van Maspalomas kan vaak veel goedkoper vanuit omringende landen

Dat stelt de Consumentenbond vrijdag na onderzoek onder diverse websites.

Zo rekent de website van de Duitse spoorwegen, bahn.de, een goedkoper alternatief voor NS Meer >

Orka Morgan, nu (nog?) in Loro Parque op Tenerife

Uitspraak over orka Morgan over zes weken

0

De uitspraak in de bodemprocedure tegen het overbrengen van orka Morgan naar Tenerife is over zes weken, op donderdag 13 december.

Orka Morgan, nu (nog?) in Loro Parque op Tenerife

De zaak diende donderdag bij de rechtbank in Amsterdam. De Orka Coalitie spande de procedure aan in een nieuwe poging om de orka alsnog met haar familie aan de kust van Noorwegen te herenigen. Morgan werd in juni 2010 Meer >

Integrerende buitenlanders

1

Gelukkig zijn wij Belgen en Nederlanders *veel* beter geïntegreerd…

Kaart van de verschuivende aardbevingen onder El Hierro

El Hierro 9 cm gestegen de afgelopen paar dagen

0

Ze kunnen binnenkort alle topografische gegevens van het westerse Canarische Eiland gaan aanpassen. In de afgelopen paar dagen, sinds de seismische activiteiten opnieuw begonnen zijn op het eiland is het eiland al negen centimeter gestegen. 

Vuurtoren op El Hierro bij een krater

Gisteravond nog vond er een aardbeving plaats met een kracht van 4,4 op de schaal van Richter. Wetenschappers Meer >

stemmen potlood

Stemmen voor de Tweede Kamerverkiezing vanuit het buitenland

0

Wie mag stemmen vanuit het buitenland?

Bent u Nederlander? Dan kunt u stemmen voor de verkiezing voor de Tweede Kamer op 12 september 2012. U dient u op de dag van de stemming 18 jaar of ouder te zijn en u mag niet uitgesloten zijn van het kiesrecht.

Heeft u een vaste woonplaats in het buitenland en bent u niet meer ingeschreven bij een Nederlandse gemeente? U kunt aan de verkiezingen deelnemen Meer >

Overleden vrouw in het Zuiden van het eiland.

Twee oudere toeristen gestorven tijdens wandeling in de hitte

0

Overleden vrouw in het Zuiden van het eiland.

Twee Britse oudere toeristen zijn gisteren gestorven tijdens verschillende wandelingen in de hitte op Gran Canaria.

Door de Calima liep de temperatuur in hogere gedeeltes van Gran Canaria op tot wel zo’n 40ºC gisteren. Eén groep wandelaars, allen Britse bejaarden liep door de barranco van Andrés in de gemeente Mogán. De opgelopen zonnesteek zorgde bij Meer >

gay-parade

Foto’s Maspalomas Gay Parade 2012

0

Maspalomas Gay Parade 2012

Op onze Facebook pagina staan foto’s van de Maspalomas Gay Parade 2012. De foto’s zijn gemaakt door Alex Bramwell. Klik en bekijk ze allemaal: Gay Parade foto’s op de Gran Canaria Facebook pagina.

Redactieruimte van Radio Nederland Wereldomroep

Geen Nederlands meer bij RNW

0

Redactieruimte van Radio Nederland Wereldomroep

Radio Nederland Wereldomroep stopt met het uitzenden in het Nederlands. Vanavond om 22.00 uur begint de laatste 24-uursuitzending.

De omroep gaat zich vanaf volgend jaar richten op “het verspreiden van het vrije woord” in landen waar geen persvrijheid is.

De Wereldomroep zal vooral programma’s maken voor landen in Afrika en in de Arabische wereld. Meer >

Koninginnedag

Koninginnedag vieren in Maspalomas

0

In het park van Maspalomas wordt door enkele initiatiefnemers een koninginnedag-evenement georganiseerd, maar dan niet op 30 april (een maandag) maar op zondag 29 april.

Lees hieronder de tekst van het bericht:

Ook KONINGINNEDAG vieren?

Kom dan op zondag 29 april naar Parque Municipal Maspalomas waar wij met enkel gezinnen de Nederlandse cultuur en keuken zullen vieren. Neem wat te eten en te Meer >

De keerzijde van wonen in het paradijs

6

Niet dat we denken dat het op andere plekken nou echt allemaal zo heel veel beter gaat, dat niet, maar dit geweldige filmpje geeft mooi aan hoe het is als je in Spanje ‘iets moet regelen’ met de staat.

Het geweldige (‘Western style’) filmpje heet ‘036’, wat refereert aan het ‘model’, het formulier dat nog een stempel nodig heeft, en is gemaakt door Juan Fernando Andrés Parrilla en Esteban Roel Meer >

Zonnen_365x243

Geniet van de zon, maar zorg dat je niet verbrandt!

1

Het aantal mensen bij wie huidkanker terugkeert, stijgt zo snel dat het een chronische ziekte is geworden. Da’s geen goed nieuws natuurlijk. En het heerlijk frisse windje op de Canarische Eilanden werkt daar stiekem wel een beetje aan mee. Hoeveel mensen verbranden hier niet tijdens de eerste dagen van hun vakantie, omdat het “toch allemaal wel meevalt met de zon”?

De Canarische Eilanden Meer >

Bike Festival Gran Canaria 2012

0

Laten we eerlijk wezen: zon en strand zijn met stip de belangrijkste factoren waarom zo’n 2 miljoen toeristen jaarlijks Gran Canaria bezoeken. En daar is helemaal niets mis mee. Maar Gran Canaria heeft meer te bieden aan hen die niet lang genoeg kunnen stilliggen in de zon. Zie hier een filmpje dat een overzicht biedt van het Bike Festival dat in maart vanuit Maspalomas georganiseerd werd:

Er Meer >

huelgageneral29marzo

Morgen: landelijke staking

4

De Spaanse vakbonden hebben stakingen afgekondigd uit protest tegen de arbeidshervormingen.

Er is een wet in het Spaanse parlement aangenomen dankzij de absolute meerderheid van de Partido Popular om de lonen te verlagen en de ontslagregeling te versoepelen. Die nieuwe wet moet het voor bedrijven aantrekkelijker maken personeel te werven door het goedkoper te maken medewerkers de laan uit te Meer >

gcpromotievideo

Laatste Gran Canaria spot

6

De VVV van Gran Canaria heeft een nieuw promotiespotje:

Wat vind jij, kan dit verbeterd, en zo ja, hoe?

Met olie besmeurde dode vogel op een Canarisch strand

Boren of niet boren?

5

Met olie besmeurde dode vogel op een Canarisch strand

Op 24 maart gaan waarschijnlijk veel Canario’s de straat op om te demonstreren tegen de inmiddels goedgekeurde plannen om naar olie te gaan boren rondom de Canarische Eilanden.

Waarom?

Het bedrijf dat de ‘proefboringen’ gaat uitvoeren, REPSOL, heeft zelf toegegeven 7.499.000 ton aan giftig materiaal te hebben gelekt tussen 2006 en 2010, Meer >

Één van de meest bekeken Gran Canaria videos op Youtube

0

En hier komt ie dan, één van de meest bekeken Gran Canaria videos op Youtube:

Wat is jouw favoriete Gran Canaria filmpje op het internet? Laat het ons weten via het reactieformulier!

Naar boven