Peter Kok helpt mensen met lichamelijke en geestelijke klachten door middel van “Oosterse Manuele Therapie”. Tijdens een sessie bij Peter wordt de balans tussen het lichamelijke en geestelijke gecorrigeerd. De Oosterse Manuele Therapie (ook wel OMT genoemd) maakt onder andere gebruik van technieken als drukken, kneden, draaien, ‘knijpen’, draaiende bewegingen, kloppen en dergelijke, waarbij de therapeut zowel zijn vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen gebruikt. Het lijkt allemaal nogal ruw en krachtig, maar in dat stevige en indringende behandelen zit een milde maar zekere genezing volgens de beoefenaars.

Peter Kok

OMT wordt veel gebruikt ter genezing of verlichting van migraine, aangezichtspijnen, dystrofie, fibromyalgie, MS, ME, Ischias, spit, hernia, frozen shoulder, Chronische pijn, stress, spijsverteringsklachten en ademhalingsproblemen.

Peter & KittyKitty werkte jarenlang in Clinica Roca in San Agustin. Al geruime tijd had ze flink last van haar rug. Toen ze Peter ontmoette, stond ze op de wachtlijst voor een hernia-operatie. “Maar al na de eerste behandeling bij Peter, kon ik eindelijk weer slapen op m’n rug” aldus Kitty. “Ook zijn sinds die dag de angstaanvallen die ik voorheen wel had weg.” Inmiddels is Kitty Peter’s assistente op Gran Canaria, naar volle tevredenheid. “Nee, ik ben niet een loonslaaf, we werken goed samen. Verder ben ik in opleiding bij Peter, zodat ik binnenkort ook enkele taken kan uitvoeren die Peter nu allemaal moet doen. Als mensen een behandeling gehad hebben, zijn ze vaak erg verbaasd, voelen ze zich goed en worden erg blij en gaan als nieuw de deur uit” zegt Kitty.

“Gemiddeld zijn mensen met drie behandelingen klaar bij mij. Ik scan ze met mijn handen bij de eerste sessie en dan voel ik de plekken waar het mis zit bij de mensen. Die behandel ik dan. Soms gaat het vrij snel, soms duurt het wat langer, maar meestal ben ik binnen 45 minuten klaar met een behandeling. Vaak moet ik eerst de ruggegraat corrigeren, de spieren en het bindweefsel bewerken en dan breng ik met behulp van Reiki lichaam en geest weer in balans. En zonodig, nog een massage als afsluiter” zegt Peter.

inner-body_20080207_1770.jpgJe hoeft niet per se in puin te liggen om bij Peter te komen voor een behandeling. Peter: “Er komen er heel wat gewoon, voor een APK. Dat zijn vaak mensen die zich uitstekend voelen nadat hun probleem is opgelost. En voor het onderhoud van het goed voelen komen ze dan af en toe nog langs. Ik let er wel op dat mensen niet afhankelijk van mij worden om zich goed te voelen. Als ze iets niet nodig hebben, maar wel willen, dan is het zonde van hun geld en van onze tijd als we daar mee doorgaan.”

Peter’s medische roots zaten in de ‘normale’ geneeskunde. “Maar het menselijke aspect was helemaal weg bij die goden in witte jassen” aldus Peter, “ik kon er niets mee.” Vandaar dat hij ‘Inner-Body’ begon, “mentaal, spiritueel en fysiek – alles in balans.”

Peter spendeert nog steeds bijna 50% van zijn tijd in Nederland, “Ik kan de mensen in mijn praktijk daar niet zomaar in de steek laten. Maar hoe ik me hier thuis voel, na zo’n korte tijd op Gran Canaria, dat is zeer apart. Ik voel op Gran Canaria een sterk energieveld. Dat had ik niet op Tenerife of Fuerteventura. Als ik hier land, word ik emotioneel en voel ik me echt weer thuis. Meer dan in Nederland.” Peter gaat per maand zo’n twee weken naar Lelystad. “Het is altijd weer een cultuurshock als ik in Nederland aankom. Je bent daar slaaf van je werk en je wordt geleefd. Hier op Gran Canaria zijn mensen nog oprecht vriendelijk. Okay, misschien een beetje lui af en toe, maar dan moet je ze gewoon een beetje aansporen” aldus Peter. “Toen mijn moeder hier op bezoek kwam, beviel het haar zo goed, dat ze ook meteen is verhuisd.”

Inner-Body werkt met afspraken: je belt ze op 928 771240 en mocht je het antwoordapparaat aan de lijn krijgen, Kitty belt je binnen een dag of twee terug voor een afspraak. Inner-Body zit in het ‘winkelcentrum’ Botánico, lokaal 73. Dat ligt vlakbij de markt van San Fernando (Maspalomas). En natuurlijk spreken ze bij Innerbody Nederlands, maar ook Duits, Engels, en Spaans.